Regelsæt
Slagterier, som er medlem af brancheordningen, er forpligtiget til at følge 9 regelsæt. Visse af reglerne har dog kun relevans for visse typer af slagterier og/eller under nærmere fastsatte omstændigheder.
Reglerne fordeler sig på tre områder, og det enkelte regelsæt kan ses ved tryk på dette.
Regler med relation til søer
- Regler for indvejning, klassificering og afregning af søer/orner/svin på soslagterier
Regler med relation til korrektioner af kødprocent og vægt
- Regler for kødprocentkalibreringssystem
- Regler for vægtkalibreringssystem
- Regler for vægtkorrektionssystem ved gennemløbstider under 45 minutter
Regler med relation til særlige kvalitetsegenskaber
- Regler for registrering, afregning og afdisponering af slagtede hangrise, små orner, halvorner, urorner og tvekønnet svin samt orner brugt til avlsbrug
- Regler for registrering og afregning af svin med farvede hårsække
- Regler for registrering og afregning af svin med ulæselig leverandørmærkning
- Regler for registrering og afregning af svin med knoglemarvsbetændelse og blodforgiftningsbylder
- Regler for registrering og afregning af svin fra slagtesvinebesætninger i salmonella-niveau 2 og 3